Version 2
Professor forsvarer milliarddyr udvikling af ejendomsvurderingssystemet: Den billigste løsning
12/6/2021Regningen for ejendomsvurderingssystemet er eksploderet til op mod 3,6 milliarder kroner, og der er brugt næsten én million eksterne konsulenttimer på projektet, som Rigsrevisionen senest har udtalt en sylespids kritik af. Men metoden bag konsulent-monstret er fordelagtig, lyder det fra it-profes...
Blog: Dataarkæologi, kopisikring, kryptering og den slags...
12/5/2021Som jeg har nævnt tidligere, er jeg igang med at skrive en software emulering af Datamuseum.dk's R1000 s400 computer Jeg indrømmer blankt at det startede som et HMBAWT projekt, men det skrider stille og roligt fremad. Den foreløbigt eneste stopklods forsvandt denne weekend, idet det lykkedes mi...
Blog: Den nye lognings-lov er stadig noget ulovligt juks
12/3/2021Eva Flyvholm, It-ordfører i Enhedslisten Illustration: Enhedslisten Som borgere har vi allesammen ret til et privatliv. Hvis staten systematisk overvåger os og registrerer vores færdsel rundt i samfundet, så er det ulovligt. Længere er den sådan set ikke. Og derfor er det også helt absurd, at F...
Blog: Sådan snyder spillene spilleren
12/3/2021Spildesigner Jannick Hynding Lund fortæller, hvorfor spil nogle gange bliver nødt til at snyde spilleren, for at give en oplevelse af at være fair.
Ikonisk krigsspil skal genopfindes: Veteran indkaldes til at redde serien
12/3/2021Leder af spilstudiet Respawn, Vince Zampella, skal stå for udviklingen af det Battlefield-univers, som Electronic Arts vil oprette, efter spilserien virker til at have ramt dødvande.
193 lande underskriver FN-aftale om etisk AI
12/3/2021FN forventer, at masseovervågning begrænses til anvendelser, der overholder menneskerettighederne, efter indgåelse af ny aftale.
Ny udmelding fra EU-domstolen baner vejen for GDPR-sager mod Facebook
12/3/2021En udmelding fra EU-domstolen åbner for, at Forbrugerorganisationer i EU kan føre retssager mod Facebook for overtrædelser af GDPR.
Nordens største hotelkæde lammet af ransomware-angreb: Flere danske hoteller ramt
12/3/2021Mere end 200 hoteller, herunder fem i Danmark, er ramt af ransomware.
Blog: Flere, ikke færre IT-uddannede i de store byer
12/3/2021I IT-branchen har vi behov for flere IT-specialister - både nu og i fremtiden. Ikke kun lidt flere, men virkelig mange flere IT-specialister, hvis vi skal kunne opfylde vores enorme behov for højt kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det dybt bekymrende, når man nærlæser den aftale, regeringen o...
Minkkommissionen vil lade FE genskabe slettede sms'er
12/3/2021Hvis Mette Frederiksen og de tre øvrige topembedsfolk giver samtykke til, at Forsvarets Efterretningstjeneste må forsøge at genskabe de slettede sms'er, så er Minkkommissionen klar til at tage det skridt.
Skat vil have mere machine learning til borger-kontrol: Forsker frygter glidebane
12/3/2021Danske Revisorer mener, at nyt forslag som skal bane vejen for mere machine learning i Skat, strider mod loven. Jurist er bekymret over teknologiudvikling og dataanvendelse uden politisk deltagelse.
ITU klar til at skære studiepladser midt i mangel på it-folk: »Kæmpe tab for samfundet«
12/2/2021IT-Universitetet er blevet bedt om at reducere antallet af uddannelsespladser, og planen for det ligger nu klar. »Stort tab for erhvervslivet og samfundet, at vi må indstille os på at uddanne færre it-kandidater,« siger rektor.
Kæmpebøde til kontroversiel ansigsgenkendelse: Datatilsyn straffer Clearview AI
12/2/2021Det britiske datatilsyn står til at give Clearview AI en bøde på knap 150 mio. kr. for at indsamle billeddata på folk uden deres vidende.
Angular 13 byder på mindre overflødig kode og farvel til Internet Explorer
12/2/2021Hurtigere build og Typescript 4.4 er på programmet.
Ærlig webudvikler: Vi bruger for meget Javascript, og det rammer brugerne
12/2/2021Masser af Javascript gør ikke meget for brugerne, mener tysk udvikler. Han opfordrer til at bruge mere HTML, som er færdiglavet på serversiden og kun bruge scripts, når det er strengt nødvendigt.
It-leverandør kritiserer det offentlige: Prioriterer ikke grønne løsninger i udbud
12/1/2021Når det offentlige sætter opgaver i udbud, bliver der sjældent stillet grønne krav. I stedet vægter økonomi stadig tungest. Det undrer den administrerende direktør hos it-leverandøren 3Stepit
Britiske myndigheder med skarpe krav til Facebook-ejer: Meta skal sælge Giphy
12/1/2021Metas opkøb af gif-databasen Giphy er konkurrenceforvridende, og derfor skal den sælges igen, siger britisk konkurrencetilsyn.
Efter udskudt Digital Post: Stadig ingen pris eller bagkant på forlængelse af E-boks
12/1/2021I sidste uge måtte Digitaliseringsstyrelsen udskyde både det nye Nemlog-in og Næste Generation Digital Post. E-boks fortsætter derfor som leverandør af borgernes digitale postkasse, men det vides endnu ikke, hvad opretholdelsen af driften kommer til at koste.
Vestager midt i chipkrise: Ikke muligt for EU at blive selvforsynende
12/1/2021EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, slår i et interview med CNBC fast, at EU ikke kommer til at blive selvforsynende med mikrochips. Det handler om prisen.
Bankerne starter MitID-nedtællingen: NemID skal udskiftes inden 30 dage
12/1/2021Udrulningen af MitID i bankerne er begyndt. Efter man har fået besked af banken, har man 30 dage til at skifte fra NemID.
Python er på vej til browseren via Webassembly
12/1/2021Verdens mest poplære sprog kan nu anvendes i en browser.
Billigt radioudstyr og online-guide ledte danske sikkerhedsfolk mod gabende hul i insulinpumper
12/1/2021Det har længe været kendt i diabetesmiljøet, at pumperne kan kompromitteres. Selv kalder producenten pumperne for et 'legacy-produkt', men pumpen sælges fortsat til diabetikere i Danmark.
Twitter-CEO Jack Dorsey trækker sig og giver styringen til CTO
11/30/2021Twitter skifter direktør, oplyser Jack Dorsey i et tweet fra mandag.
Hul i 'MinSundhed': Borgere kan fremvise gyldigt coronapas trods positiv test
11/30/2021En fejl i 'MinSundhed' gør det muligt at fremvise et gyldigt coronapas, selvom man er smittet med coronavirus.
Europæiske softwarefirmaer er trætte af Onedrive-bundle: Kræver EU-sag mod Microsoft
11/30/2021Ved at bundle tjenester som OneDrive og Teams sammen med Windows 10 og Windows 11 forvrider Microsoft markedet. Det mener en koalition af europæiske softwarefirmaer, og derfor klager de nu til EU-Kommissionen.
Dansk succes-udvikler vinder international pris for bedste computerspil
11/30/2021IO Interactives Hitman 3 er blevet kåret til det bedste PC-spil i 2021 ved Golden Joystick Awards.
Max Schrems melder centralt datatilsyn til politiet for afpresning
11/30/2021Spændingerne mellem Max Schrems’ privacy-organisation ‘noyb’ og det irske datatilsyn spidser til, efter organisationen har meldt tilsynet til politiet i Østrig med anklager om afpresning.
Blog: Password og cybersecurity med Harry Potter
11/29/2021Enhver tilpas avanceret teknologi er uadskillelig fra magi sagde Arthur C. Clarke i 1962 i bogen “Profiles of the Future: An Inquiry into the Limits of the Possible” Harry Potter er måske nok en fantasy-serie, men i denne blog prøver vi lige at udskifte magi med it for at se, hvad vi kan lære om...
Blog: Da frk. Klokken var fuld
11/29/2021Frk Klokken bliver sendt på pension ovre på Enigma museet for Post & Tele. Jeg har altid selv været til mere til radio-tidssignaler og den slags, men førhen brugte jeg ind i mellem frk. klokken til at stille uret på computere, det var nemmere og mere præcist end at kigge på mit armbåndsur. En n...
Ikea ramt af stort phishing-angreb: Leverandører og partnere er kompromitteret
11/29/2021Ikea er udsat for et omfattende phishing-angreb. Både leverandører og forretningspartnere er også kompromitterede. Man opfordrer ansatte til at være ekstra opmærksomme på mistænkelige links i e-mails.