Berlingske virksomheder
Smartphonesalget stiger trods forsyningsproblemer
12/3/2021Smartphonesalget i 2021 ser trods forsyningskrisen ud til at ende 5,3 procent over sidste års salg, men det gør ondt på mange her til jul.
Arbejdsgivere godt trætte af tidsrøver: Coronatest bør foregå i fritiden
12/3/2021At møde coronatestet på arbejde er ligesom at skulle møde til tiden og være klædt ordentligt på, mener erhvervsorganisationen for de små og mellemstore virksomheder, som oplever masser af problemer, fordi de ansatte har ret til at lade sig teste i arbejdstiden. Der kunne spares et trecifret millionbeløb hver måned ved at udbrede hjemmetest. Dansk Arbejdsgiverforening er principielt enig, men alligevel glad for aftalen, som Fagbevægelsens Hovedorganisation ikke ser grund til at lave om på.
Dansk-norsk internetkæmpe kobler de første nordtyske hjem på lynhurtigt internet
12/3/2021GlobalConnect er klar til at erobre private internetkunder i Nordtyskland, præcis når den tyske regering trykker massivt på for at forbedre internetforbindelserne. I Danmark rustes der også op for at få flere privatkunder ombord.
Mærsk-familie i gigantkøb af coronaselskab
12/3/2021A.P. Holding, der kontrollerer Mærsk, har foretaget det største opkøb nogensinde, efter schweiziske Unilabs er købt for en pris, der sandsynligvis overstiger 30 milliarder kroner.
Google udsætter krav om at vende tilbage til kontorerne efter ny coronaopblussen
12/3/2021Først i det nye år vil internetgiganten beslutte, hvornår de ansatte igen får mødepligt.
Nu bliver Føtex i Greve til et batteri, som skal lagre grøn strøm
12/2/2021I fremtiden skal skoler, sportshaller, store kontorbygninger og supermarkeder fungere som virtuelle batterier, der gør den grønne omstilling nemmere og billigere.
Hård kritik efter voldtægtssager: Søfartsbranchen vil hellere lukke øjnene end kortlægge omfanget af krænkelser
12/2/2021Efter to voldtægtssager hos danske rederier står skibsofficerernes faglige organisation alene med ønsket om at undersøge miljøet for kvinder til søs. Lektor mener, at branchen er bange for at få ridser i lakken. Ifølge hende vil resultatet nemlig overraske de fleste.
Mærsk fortsætter efterforskning af voldtægtssag
12/2/2021Danmarks største rederi A.P. Møller - Mærsk oplyser, at fem implicerede skibsofficerer fortsat er suspenderede efter en voldtægtssag. I oktober stod en 19-årig amerikansk kvinde frem med en historie, der sendte chokbølger gennem søfartsbranchen.
Dansk kvinde blev antastet, jagtet rundt på et skib og tvunget ned i sengen: »Kaptajnen og rederiet forsøgte at skubbe det hele ind under gulvtæppet«
12/2/2021En 24-årig dansk kvinde blev i foråret forsøgt voldtaget under sin søpraktik hos et stort dansk rederi. Hun står nu frem i Berlingske i kølvandet på en lignende sag hos Mærsk. Et stort flertal af kvindelige søfarende oplever krænkelser til søs, men de færreste siger det højt, siger lektor.
Apple skruer ned for optimismen – færre køber iPhone 13
12/2/2021Den amerikanske gigant giver sine underleverandører besked om, at salget af de nye toptelefoner ikke går så godt.